Tavoitteellista, koiralähtöistä ja ammattitaitoista koirankoulutusta

Monica

  • Yrittäjä, kouluttaja
  • Kilpailee palveluskoirakisoissa SM- ja PM-tasolla.
  • Päätyö luokanopettajana
  • Opiskelee pedagogiikkaa yliopistossa, ongelmakoirankouluttajaksi sekä pedagogiikkakoiranohjaajaksi.
  • Kouluttaa sosiaalityökoiria yhteistyössä Suomen terapiakoirakoulun kanssa.

Monica on pyörinyt koiramaailmassa vuodesta 2001. Monica sai ensimmäisen oman Pippi-saksanpaimenkoiransa  vuonna 2003, jonka jälkeen talouteen tuli Odessa ja Chili. Pippi suoritti BH kokeen joka on palveluskoirien käyttäytymiskoe. Odessan kanssa Monica suoritti BH kokeen sekä JK1 (palveluskoirien metsäjälkikoe) sekä TK1 eli (toko-alokaskokeen). Sitten kuvioihin astui Chili, joka oli Monican elämässä koira isolla K:lla. Chilin kanssa Monica kilpaili sekä metsäjäljellä että suojelussa. Monica osallistui Chilin kanssa Saksanpaimenkoirien SM-kilpailuihin v. 2014.

Nykyään Monica kilpailee belgian paimenkoira Akan kanssa metsäjäljellä. Akka on Monican ensimmäinen malinois. Akka osallistui kesällä 2022 ensimmäistä kertaa Palveluskoirien SM-kilpailuihin ja onnistui saamaan viidennen sijan. Sijoitus riitti edustamaan Suomea Pohjoismaiden Mestaruuskisoihin missä Monica ja Akka sijoittuivat seitsemänneksi.

Wilma

  • Agilitykouluttaja  (AVA1)
  • Kilpailee agilityssä SM-tasolla
  • Opiskelee lukiossa
  • Vapaa-ajallaan reipas partiolainen

Wilma on syntynyt koiraperheeseen ja kulkenut mukana treeneissä ja leireillä pienestä pitäen.

Halusi ensimmäisen oman harrastuskoiransa 5-vuotiaana. Pohjois-Ruotsista haettiin shetlanninlammaskoira Petter, jonka kanssa aloitettiin agility-harrastus heti seuraavana syksynä.

Wilman ollessa 11-vuotta, agility-kärpänen puri todenteolla ja Wilma koulutti Petteriä Juniori Agility SM-kisoihin. Kun korona teki tuloaan, huomattiin että Petter ontuu juostessaan kovaa. Petterillä todettiin shelttikinner ja kisa-ura päättyi siihen.

Petterin seuraaja löytyi etsintöjen jälkeen Evitskogista. Juhannuksena 2020 saapui Qwick. Kun Qwick oli 1,5 vuotta, Wilma ja Qwick aloittivat kisa-uran. Tällä hetkellä he ovat täydessä vauhdissa kisaamassa agilityn 3.lk ja keräävät nollia SM-kisoja varten.

Vuonna 2023 Wilma ja Qwick sijoittuivat neljänneksi juniorien SM-kilpailuissa. Wilma ja Qwick edusti myös Suomea juniorien MM-kilpailuissa Englannissa.

Seuraa somessa